Alles im Griff!


Hellurei! Ilman tietokonetta elämä jatkuu edelleen ja tuntuu että sen huoltoon saaminen on ollut yhtä tehokasta kuin rahoitusalan neuvottelut Suomessa. Saksan Lenovosta tuntuu olevan lähes mahdotonta tavoittaa ketään, joka osaisi riittävän hyvin englantia suostuakseen palvelmaan. Suomalaisiin toimintatapoihin tottuneena luurin korvaan lyöminen asiakaspalvelussa useampaan kertaan sai karvat vähän pystyyn. Etenkin kun kyseessä oli International Support. Kokeilin  tällä viikolla onneani paikallisessa elektroniikkaliikkeessä ja he suostuivat lähettämään koneen puolestani Lenovolle takuuhuoltoon! Ja voi tytöt ja pojat sentään kuinka helpotti päästä siitä kapistuksesta eroon, toivottavasti parin viikon päästä vihdoin pääsen näitäkin tekstejä näpyttelemään useammin ja omalla koneella.

Mutta! Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Ensimmäinen kuukausi alkaa olla nyt takanapäin ja intensiivikielikurssi viimeistä tenttiä myöden suoritettu. Aika on mennyt todella hurjaa vauhtia, vaikka aikamoinen työmaa tuo kurssi oli. Kurssi siis koostui Sprachkursista, jota oli joka päivä 8.30-11.45. Iltapäivän tunti oli joko Sprecheniä (puhekurssi) tai Schreibenia (kirjoituskurssi). Kuusi tuntia siis joka päivä täyttä höyryä saksan opiskelua ja läksyt sekä muut kurssiin kuuluvat projektit päälle. Läksyä muuten tulee vähän eri tavalla kuin Suomessa (enemmän). Puhekurssiin sisältyi esitelmän pitäminen, mistä en aluksi ollut kovinkaan innoissani. En ollut edes varma osaanko tarpeeksi monta saksankielistä sanaa, jotta olisi mahdollista höpötellä 10-15 minuuttia. Hengissä selvittiin siitäkin! Esitelmän päätteeksi syötin yleisölle Turkinpippureita. Siitä tapahtumasta olisi kyllä video pitänyt saada, ei maistunut heidän suussaan ihan samalta kuin meikäläisten.

Baijerelaisella dinnerillä, parempaa oli miltä näyttää!
Muuten elämä täällä on pyörähtänyt oikein mukavasti käyntiin, eikä sen suurempia vastoinkäymisiä ole onneksi tullut. Melko rankalta tosin on tuntunut, kun pitkien päivien lisäksi lähes joka ilta on järjestetty jotain ohjelmaa. Kolmen kielen käyttäminen jatkuvasti vaatii myös oman energiansa. Tärkeimmät Regensburgin turistikohteet on nyt siis koluttu ja vierailtu on myös Nürnbergissä ja Passaussa. Nürnbergissä vierailtiin Dokumentationszentrumissa, jossa päästiin näkemään ja kuulemaan ajasta, jolloin Hitlerin ajatukset ja toiminta olivat valloillaan. Hiljaiseksi veti kyllä tämänkin hölösuun. Kovin olivat nättejä kaupunkeja molemmat, mutta jos äänestää pitäisi, menisi ääni Passaulle!

Passaussa luokkaretkellä
Dokumentationzentrum
Niin ihana Passau!

Kaikki vaihtarikollegat asuvat täällä Wohnheimeissa, eli opiskelija-asunnoissa, joissa myös erona Suomeen suuri osa saksalaisistakin opiskelijoista asuu. Erona Suomen opiskelija-asuntoloihin on myös se,  että jokainen Wohnheim järjestää kerran viikossa Barabendin, eli baari-illan. Jokaisessa asuntolassa on siis baari. Melkosta sanon minä. Olut näyttelee täällä muutenkin aika suurta osaa. Ei ole hetkeä, jolloin ei olisi sopivaa nauttia yhtä olutta. Yliopistollakin näkee lounaan jälkeen paikallisia olusella. Täältä löytyy myös olutautomaatti. Kyllä, yliopistolta.

Vaihtarikollegat olusella viimeisellä sprechenin tunnilla

Kaiken oluen kuluttamisen ohella löysin myös loistavan salin, jotta ei ihan rappiolle täällä jouduta. Housut menevät vielä onneksi kiinni, joten ei suurempaa huolta vielä ole. Hintalaatusuhde on mielestäni salilla hyvä, sillä siellä pyörii valmentajia koko ajan, jos on tarvetta treenivinkeille. Ilmaisia personal trainer tunteja ja saliohjelmia saa myös! Suomen saleihin verrattuna outona asiana ilmeni pyyhkeen käyttö jokaisessa mahdollisessa tilanteessa. Ihan jokaisessa. Jokainen laite tulee päällystää omalla pyyhkellä ennen sen käyttämistä. Jotkut huolehtivat tällä tavalla myös jumppapallon hygieenisyydestä. Ihan niin alas en ole vajonnut. Vielä. Yliopistolta olisi löytynyt myös edullisempi vaihtoehto, mutta tutoreiden mukaan lukukauden alettua se on todella ruuhkainen. Välillä on hyvä saada myös vähän tilaa tästä kaikesta Erasmus -touhusta, vaikka mukavaa on ollutkin. 

Huolehditaan myös riittävästä energiansaannista
Nyt päästään onneksi lomalle ja ensimmäisenä pysäkkinä on Itävallan Salzburg, jossa olisi tarkoitus käydä arvostelemassa Alppien tarjoamat laskettelumahdollisuudet. Sieltä matka jatkuu kohti Prahaa, jossa vierähtää loput lomasta. Näistä tarinoita myöhemmin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti