Wann geht’s los?


Nyt alkaa olla aika kääntää Vaasassa säännöllisen epäsäännöllisesti ruotsia puhuvat aivoni ajattelemaan saksaksi. Lähtö kohti Saksaa ja Regensburgia alkaa nimittäin häämöttämään uhkaavan lähellä. Vaasa on jo jätetty taakse ja vaatekaappi kohtasi useampaan kertaan kovia otteita, jotta sain laukun painon pysymään sallituissa rajoissa. Ihan niin toivoton tilanne ei kuitenkaan ollut, mitä ennen pakkaamisen aloittamista ajattelin. Vaikutusta oli varmasti myös sillä, että päätin mennä sieltä, mistä aita oli edes vähän matalampi ja ostin lentokoneeseen lisämatkatavaran. Saksassa on vielä kuukauden verran melko talviset kelit, joten talvivaatteet veivät ison osan tilasta. Lumilaudan mukaan ottamisesta haaveilin myös, mutta johonkin raja oli vedettävä. On siis tyydyttävä vuokravälineisiin, jos ja kun laskettelureissu koittaa. Muuten muutto Vaasasta sujui kivuttomasti, sillä sain vuokralaisen, eikä tarvinnut koko asuntoa tyhjentää. Tästä onnenpotkusta huolimatta olen viime päivinä alkanut kyseenalaistamaan materiaalisen omaisuuden tarpeellisuutta… 

Regensburgin yliopistolta olen saanut jos jonkinmoista lappua ja sähköpostia jo viime vuoden marraskuusta alkaen. Kaiken ”virallisen” pitäisi siis ainakin olla jo hoidossa. Mikäli perinteisiin saksalaisiin tapoihin on uskominen, ei paperisota ja muu byrokratia vielä tähän lopu. Ohjeet ovat olleet aika idioottivarmoja, eikä omalla kohdallani ole ollut järjestelyiden suhteen mitään ongelmia. Yliopiston kautta saa myös asunnon, kunhan vain muisti laittaa rastin ruutuun, että sellaisen haluaa. Vähän jännitystä tuo tosin se, että sijainnin, vuokran sekä sen, miltä asunto ylipäänsä näyttää, saa tietää vasta paikan päällä. Katon saan oletettavasti kuitenkin pään päälle ja se on pääasia.

Pari viikkoa sitten saatiin vaihtareiden oma ryhmä Facebookiin ja siellä olenkin ahkerasti stalkkaillut tulevia ystäviä. Muutama suomalainenkin sinne on eksynyt, ja olemmekin melkein kaikki samalla lennolla. Meillä on ennen kielikurssin alkua muutama päivä aikaa asettua taloksi, joten tuskin tarvitsee yksin uutta kotikaupunkia lähteä ihmettelemään!

Vaasan yliopistossa ei saksan kurssit harmillisesti ole sopineet lukujärjestykseen ollenkaan, joten kielen opiskelusta on ehtinyt vierähtää muutama vuosi. Pitkän saksan olen kuitenkin lukenut, eli toivottavasti mielen perukoilta saan jotain kaivettua, kun aika koittaa. Joulun jälkeen ei kursseja Vaasassa ole juuri ollut ja Balin reissulta palattuani olen pienessä paniikissa yrittänyt saksaa palautella mieleen. Menetelminä kylmien kielioppitehtävien lisäksi on ollut saksaksi dubattu Netflix ja kaapista löytynyt sporttilehti. Viime viikolla ravintolassa istuttiin myös saksalaisten sotilaiden viereisessä pöydässä. Saa nähdä, kuinka toimiviksi nämä osoittautuvat. Nyt vielä viimeiset kamat kasaan ja lentoa odottelemaan. Bis bald!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti